lördag 9 mars 2013

Att skapa sina egna problem.

Eftersom Asta är min första hund görs självklart misstag, som i sin tur skapar problem.

1. Flexikoppel, hur tänkte jag där?!
När jag insåg att jag hade skapat en valp, som löpte "hej vilt" och hade vant sig vid att alltid ha ett lätt tryck mot halsen, bytte jag illa kvickt till vanligt koppel. Nu promenerar jag med en unghund som vissa dagar skulle platsa i draghunds-SM. Med tålamod, klicker, godis och ännu mer tålamod jobbar vi oss framåt. Sträckt koppel = stillastående tills hon slackar.

2. Hälsa på mötande hundar, hur tänkte jag där?!
Jag vill att Asta ska bli en hund som kan vara lös utan att springa fram till folk och fä. Snacka om att motverka sig själv! Har läst alla möjliga böcker och bloggar och alla säger olika ang. "hälsa" vs "inte hälsa". Asta har fått hälsa eftersom jag vill lära henne att andra hundar är kul och inget att vara arg/rädd för. Smart? NOT. Så fort vi ser en annan hund så ska hon fram och leka. Hon låser på den andra hunden och stressar upp sig. Tålamod! Har börjat skvallerträna, samt starta en aktivitet. Har dock några få utvalda balanserade hundar, som hon fortfarande får hälsa på i socialiseringssyfte.

Vansinnigt frustrerande att veta att jag skapat mina egna problem. Men tålamod, envishet och list ska förhoppningsvis lösa detta också!

Imorgon börjar vi iaf på unghundskurs. Ska bli så kul och lärorikt! :)

Nu ska vi ut i finvädret! Tjip och hej!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar